Sija & Elsa aan de dubbele lijnen


Een leuke en leerzame cursus waarin passie voor paarden, veiligheid & welzijn centraal staan

In de cursus ‘Kletspaard” leren kinderen over de taal van paarden, de invloed van hun eigen lichaamstaal op het paard en natuurlijk leiderschap. De lessen bestaan uit loswerken, grondwerk, obstakeltraining en paardenpsychologie. Na voltooing van de cursus krijgen de kinderen een diploma.

De cursus wordt in twee vormen gegeven:

De tweedaagse cursus.

De kinderen zijn twee volle dagen (van 10.00 – 17.00 uur) bezig met paarden. De groep bestaat uit max 6 deelnemers (bij meer dan drie deelnemers zijn er twee instructeurs), waardoor alle kinderen veel bezig zijn en individuele aandacht krijgen.
De twee dagen staan in het teken van grondwerk, loswerken en dubbele lijnen (met parcours). Er is uiteraard ruimte voor een rondje paardrijden, poetsen en spelen. De kids krijgen ook theorie; paardenpsychologie en leiderschap en we trainen een grotere bewustwording van hun eigen invloed (non verbaal) op de ander.
De tweede dag sluiten we af met een ‘examen’ De ouders zijn welkom op het einde van de dag om een demo te krijgen van hun eigen kind!

Lesplan met 8 lessen

De lessen in het lesplan staan in het teken van grondwerk, loswerken en dubbele lijnen (met parcours). Daarnaast wordt er aandacht besteed aan leiderschap en een grotere bewustwording van hun eigen invloed (non verbaal) op de ander. Tijdens de lessen komt ook de theorie aan bod! Les 8 is de ‘examenles’; een demo voor de ouders!

De lessen worden individueel gegeven of in kleine groepjes (max drie deelnemers). Voor de les kunnen de kinderen de paarden uitgebreid poetsen en manen vlechten. Een rondje rijden na afloop van de les hoort erbij!

Door de cursus leren kinderen veilig met paarden te werken vanaf de grond. Er wordt aandacht besteed aan paardenpsychologie en hoe een paard leert. Ook komt aan bod hoe je een paard het beste kan huisvesten en wat daar allemaal bij komt kijken.
De ervaring leert dat kinderen zelfverzekerder worden, niet alleen met paarden. Ze leren dus niet alleen veel over paarden, maar ook over zichzelf!

De eerstvolgende tweedaagse cursus is op 29 en 30 april (meivakantie). Het lespplan kan ieder moment geboekt worden! De lessen kunnen worden ingepland op donderdagmiddag, zaterdagochtend of zondagochtend.