Ik ben Femke van der Most. Ik heb drie kinderen en woon op een eco-boerderij op Oost Flakkee. Op de boerderij heb ik mijn paarden aan huis staan op een paddock paradise.

Ik heb 12,5 jaar gewerkt als jurist in de sociale rechtshulp. Ik heb een enorme carriereswitch gemaakt en ben als proffesioneel paardengedragstrainer aan de slag gegaan. Sinds januari 2018 heb ik mijn eigen bedrijf Equistatera.

Naast de gedragstrainingen, communicatielessen en cursussen ben ik hoofdinstructeur en studiebegeleider van E-quine.com. Ook geef ik aan bedrijven managementtrainingen met paarden en persoonlijke coaching door middel van ‘spiegelsessies’.

Sinds oktober 2017 ik gediplomeerd Instructeur Paard & Gedrag.  De opleiding Instructeur Paard & Gedrag van E-quine.com duurt 3,5 jaar en is door de KNHS en het NOC*NSF erkend als officiële niveau 3-instructeursopleiding. E-quine.com is de eerste onderwijsinstelling die een erkende opleiding op het gebied van gedragstraining van paarden aanbiedt.

Voordat ik ben ik ingestroomd in de opleiding van E-quine.com heb ik mij al wat jaren verdiept in het ‘natural horsemanship’. Sinds 2009 volg ik cursussen bij onder andere Annemarie van der Toorn. In 2010 heb ik mijn certificaat ‘introduction course van Monty Roberts Nederland’ gehaald. Daarna heb ik 9 maanden lang twee dagen in de week meegelopen op het trainingscentrum van Annemarie om meer praktijkervaring op te doen. In 2014 ben ik ingestroomd in het tweede jaar van de opleiding Instructeur paard en gedrag.

Via de Alumni Academy van E-quine.com heb ik de basis- en advanced cursus voedingssupplementen gevolgd van NML Health, waardoor ik een officieel verkooppunt ben van de producten van Puur Paard, NML Health en Phytonics. Ook heb ik de bekapcursus op Aeres Barneveld gevolgd.

Op dit moment ben ik bezig met een reeks revalidatiecursussen via de Takt Academy van Mireille den Hoed. Je bent nooit uitgeleerd..